Voorbeschouwing FC Twente – Sparta (18-02-2018)

FC Twente – Sparta

FC Twente staat op een plek die vorig jaar nog werd gezien als een regelrechte bedreiging voor het voortbestaan van de club. Als FC Twente degradeert kan het wel eens heel moeilijk worden om nog betaald voetbal in Enschede te blijven spelen. Dat is triest voor de trouwe fans, voor de spelers die echt hun best wel doen en voor Gertjan Verbeek die er echt wel wat van wil maken. Maar de selectie is gewoonweg wat aan de zwakke kant.

Afgelopen zondag was het te danken aan de lakse houding van Ajax dat FC Twente nog zo lang in leven werd gehouden. Uiteindelijk verloor het. Thuis tegen degradatiekandidaat nummer één moeten er punten gepakt worden.

Die degradatiekandidaat heet Sparta. De club uit Rotterdam staat roemloos op de laatste plaats in de vaderlandse eredivisie. Wel mochten de Spartanen zaterdagavond even geloof hebben in een stunt toen hun club op voorsprong kwam tegen koploper PSV. Echter, toen de Eindhovenaren even hun best deden was de zakelijke overwinning een feit en bleef Sparta met lege handen achter.

Zoals gezegd: FC Twente moet winnen van de nummer achttien. Dit is een ouderwets degradatieduel dat moeilijk te voorspellen is. Toch gaan we dat proberen. En dan denken wij dat Sparta zich naar een kleine overwinning knokt en FC Twente nog dieper in de zorgen duwt: 0-1.
0
Shares