Voorbeschouwing FC Utrecht – ADO Den Haag (08-04-2018)

FC Utrecht – ADO Den Haag

FC Utrecht stond er rooskleurig voor, maar is het Jean Paul de Jong-effect in de Domstad van korte duur gebleken? Ondanks een goede start werd er afgelopen zaterdag met 3-2 verloren van Willem II. Eerder werd er gelijkgespeeld tegen Heerenveen terwijl Utrecht in de eerste fase van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij was. Als FC Utrecht een rol van betekenis wil spelen zal het ook na de beginfase moeten blijven presteren. Positief voor de Domstedelingen is wel dat de geblesseerde spelers Simon Makienok en Anouar Kali weer op de weg terug zijn. Met name Makienok kan als aanspeelpunt een belangrijke schakel worden in het team van clubicoon De Jong.

ADO Den Haag heeft met Fons Groenendijk een trainer die ooit samen met Jean Paul de Jong op het middenveld van FC Utrecht speelde en daar succesvol was door Europees voetbal te halen. Vermoedelijk denkt Groenendijk daar momenteel niet veel aan terug. Zijn ploeg is immers verwikkeld in de strijd om Play-Offs te halen. Ondanks een kansloze nederlaag tegen AZ in eigen huis is ADO goed op koers om mee te strijden om Europees voetbal. En dat is ze wel gegund in Den Haag, na alle bestuurlijke perikelen.

FC Utrecht is in eigen huis torenhoge favoriet tegen ADO Den Haag. Het zal aan de fans willen laten zien dat er wel degelijk gewonnen kan worden.

Makkelijk wordt het niet, want Den Haag heeft een uitstekend elftal. FC Utrecht wint: 2-0.
0
Shares