Voorbeschouwing FC Utrecht - Ajax (28-01-2018)

FC Utrecht - Ajax

De wedstrijden tussen FC Utrecht en Ajax zijn altijd beladen. Beide steden liggen dicht bij elkaar en de aanhang van de thuisploeg heeft van oudsher een gigantische hekel aan de hoofdstedelingen. De komende editie van deze wedstrijd wordt extra interessant. Was het immers niet Ajax dat afgelopen winterstop de succesvolle trainer Erik ten Hag weg haalde uit de Domstad? Bovendien schijnen de Amsterdammers achter Zakaria Labyad aan te zitten. Onder de nieuwe trainer Jean Paul de Jong kende FC Utrecht een prima wedstrijd tegen AZ. (1-1) Op het moment van schrijven moet de ploeg nog midweeks aantreden tegen Feyenoord. Maar dat ‘Utreg’ er vol voor zal gaan tegen Ajax is zeker!

Ajax won afgelopen weekend zonder veel problemen van Feyenoord. De ploeg van de nieuwe trainer Ten Hag is nog steeds in achtervolging op koploper PSV. De achterstand bedraagt vijf punten. Een misstap kan de ploeg uit de hoofdstad zich dus niet veroorloven. Toch heeft Ajax het de laatste jaren vaak lastig in de Galgenwaard, hoewel er vorig jaar gewonnen werd door een fantastische goal van Schone.

Dit is zo’n wedstrijd die alle kanten op kan gaan. Als Ajax een goede dag heeft zal het zonder problemen winnen van Utrecht. De ploeg van De Jong is kwetsbaar op de flanken en daar liggen juist de kwaliteiten van Ajax met Kluivert en Neres. Maar als Ajax niet honderd procent is en Utrecht het gevecht aan gaat, kan het feest in de Galgenwaard losbarsten voor de thuisploeg.

Wij gokken een beetje op dat laatste: 2-1.
0
Shares