Voorbeschouwing FC Utrecht - AZ (19-01-2018)

FC Utrecht - AZ

Deze competitieronde wordt op vrijdagavond gestart door FC Utrecht en AZ. In Stadion Galgenwaard nemen de twee subtoppers het tegen elkaar op. De thuisploeg kende een opmerkelijke winterstop. Hoe vaak komt het voor dat een club in de winterstop afscheid neemt van een trainer omdat hij succesvol is? In de Domstad gebeurde het toen Ajax het Amsterdamse probleem moeiteloos verschoof naar Utrecht. Clubicoon Jean Paul de Jong nam het roer over. Verder weinig wijzigingen, of het moet het vertrek van Edson Braafheid zijn. De routinier ontbond zijn contract en vertrok naar Amerika.

AZ ging knap als derde de winterstop in. De Alkmaarders kennen een uitstekend seizoen onder leiding van John van den Brom. Waarom was hij eigenlijk geen kandidaat om de trainerszetel in Amsterdam over te nemen? De Amersfoorter speelde korte tijd voor Ajax en heeft meerdere malen bewezen succesvol te kunnen zijn als trainer. Ook bij AZ laat hij zien een vakman te zijn, die bovendien niet bang is om jeugdige talenten in zijn elftal in te passen.

Eerder dit seizoen was FC Utrecht kansloos in Alkmaar (3-0). Nu is er sprake van thuisvoordeel en een clubman als trainer die graag wat wil laten zien aan zijn trouwe aanhang. De laatste keer dat FC Utrecht thuis speelde tegen AZ wonnen de Utrechters met 3-0. Daarmee verzekerde de thuisploeg zich op legendarische wijze van een verlenging, penaltyreeks en Europees voetbal.

Deze wedstrijd kan alle kanten op: 1-1.
0
Shares