Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Twente (25-02-2018)

FC Utrecht – FC Twente

FC Utrecht won afgelopen weekend van Roda JC in Kerkrade (1-4). Een terechte overwinning voor het team van Jean Paul de Jong, die daarmee een record op zijn naam zette. De Jong volgde in de winterstop Erik ten Hag op en verloor vervolgens nog geen enkele wedstrijd. FC Utrecht staat nu op de vijfde plaats in de eredivisie, maar maakt nadrukkelijk jacht op nummer vier Feyenoord. Gaan ze er dit weekend overheen? Het team maakt een stabiele indruk en heeft met Klich een uitstekende middenvelder in huis gehaald.

FC Twente kent een rampzalig seizoen. Afgelopen weekend werd er gelijk gespeeld tegen directe concurrent Sparta Rotterdam. De ploeg uit Enschede behaalde dit punt puur op wilskracht. Dat is knap, want voetballend gaat het niet best. Volgens technisch directeur Jan van Halst is er bij FC Twente genoeg kwaliteit in huis. Het is wel de vraag hoe de spelers met de spanning van naderend onheil om blijven gaan. Degradatie komt in Enschede wel heel dichtbij.

Utrecht in de eigen Galgenwaard tegen een degradatiekandidaat. Dat moet een feestje voor het thuispubliek worden. Echter, FC Utrecht verspeelde al vaker punten aan ploegen in nood.

Het zal daarom scherp moeten blijven. Als dat lukt gaat er gewonnen worden: 2-0.
0
Shares