Voorbeschouwing FC Utrecht - Roda JC (10-09-2017)

Voorbeschouwing FC Utrecht - Roda JC
FC Utrecht zal na de onterechte nederlaag tegen FC Groningen uit zijn op revanche.

De ploeg van Erik ten Hag overklaste de Groningers qua spel, maar wist slechts eenmaal te scoren in de Euroborg. Groningen was scherper in de afronding en won met 2-1. Na afloop baalden de Utrechters van het verlies, maar was men ook realistisch: FC Utrecht was wederom de bovenliggende partij met als opvallende versterking Bahebeck. Ook Urby Emanuelson bewijst zijn waarde voor FC Utrecht. In de Domstad heerst rust en tevredenheid, en dat is weleens anders geweest rondom de plaatselijke FC.

Roda JC staat momenteel op de zestiende plaats in de eredivisie en heeft daarmee waarschijnlijk de beste positie in deze jaargang bereikt. De eens zo trotse Limburgse club is afgegleden naar een zeer bedenkelijk niveau. Niet alleen op het gebied van bestuur en organisatie, ook voetbaltechnisch gaat het al jaren bergafwaarts in Kerkrade. Triest. Positieve uitzondering is keeper Jurjus die zijn ploeg wekelijks behoedt voor een grotere afgang.

FC Utrecht heeft het traditioneel lastig tegen Roda JC. De Domstedelingen wonnen in de afgelopen zes ontmoetingen slechts eenmaal van de Limburgers die zelf twee keer met de overwinning aan de haal gingen.

Toch zou het ons zeer verbazen als Utrecht zondag geen goede overwinning boekt: 3-0.
0
Shares