Voorbeschouwing FC Utrecht - sc Heerenveen (14-10-2017)

Voorbeschouwing FC Utrecht - sc Heerenveen
Het klinkt gek, maar er was bij veel mensen oprechte verbazing bij het horen van de uitslag van Heerenveen – Ajax. Het was namelijk 4-0. Voor Ajax welteverstaan.

Vooraf hadden veel mensen de verwachting dat het goed voetballende Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion te sterk zou zijn voor de Amsterdammers. Enkele weken eerder nog werd PSV overklast.

Met FC Utrecht treft Heerenveen een andere subtopper die in de afgelopen periode een deukje op heeft gelopen. De ploeg van Erik ten Hag verloor twee keer kansloos, maar toonde in de vorige speelronde weer wat veerkracht door in het Gelredome Vitesse op 1-1 te houden. Met de Arnhemmers is meteen nog een kanshebber voor de titel “best of the rest” genoemd. Duidelijk is dat ook Heerenveen en FC Utrecht graag voor deze titel in aanmerking willen komen. FC Utrecht – SC Heerenveen kan dus weleens een interessante ontmoeting met grote gevolgen worden.

Op papier zijn deze twee ploegen aan elkaar gewaagd. Toch was FC Utrecht in de afgelopen zes ontmoetingen maar liefst vier keer de sterkste. De overige twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

De Galgenwaard kan op zaterdagavond redelijk spoken. Daarom gaan wij uit van een kleine overwinning voor de thuisploeg: 2-1.
0
Shares