Voorbeschouwing FC Utrecht – VVV Venlo (06-05-2018)

FC Utrecht – VVV Venlo

FC Utrecht is al verzekerd van de Play-Offs en ook de vijfde plaats is zo goed als zeker een prooi voor het team van Jean-Paul de Jong. Spelers als Sander van de Streek en Gyrano Kerk ontwikkelden zich tot waardevolle basiskrachten, terwijl oudgedienden Mark van de Maarel en Willem Janssen als sterkhouders in de defensie fungeerden. Kortom: een uitstekende jaargang voor de ploeg uit Utrecht. Toch wordt er gemopperd in de Domstad. Al zes keer wist FC Utrecht niet te winnen. Dat moet in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen anders.

Of VVV-Venlo mee wil werken aan een Utrechts feestje is maar zeer de vraag. Het team van Maurice Steijn speelde dit seizoen boven verwachting en wist zich als promovendus relatief snel en eenvoudig veilig te spelen. Sterker nog: in de eerste seizoenshelft vonden we VVV regelmatig terug in de bovenste regionen van de eredivisie. Dat is knap. Overigens schakelde VVV-Venlo eerder dit seizoen FC Utrecht uit in de beker. Een oud-speler van de Limburgers werd toen het veld uit gestuurd. Willem Janssen zal daardoor gebrand zijn op een goede prestatie tegen VVV-Venlo.

Met het thuispubliek en het feit dat FC Utrecht een betere selectie heeft dan VVV-Venlo mag je uitgaan van een overwinning in de eigen Galgenwaard.

Wij voorspellen daarom: 2-0.
0
Shares