Voorbeschouwing Feyenoord - Ajax (22-10-2017)

Voorbeschouwing Feyenoord - Ajax
Aanstaande zondag vind dan eindelijk de klassieker plaats. En dan ook nog onder superprettige omstandigheden. Een kolkende Kuip, een laaghangend herfstzonnetje en twee ploegen die allebei zestien punten hebben. Feyenoord zal blij zijn dat Nicolai Jorgensen terug is van een blessure. De makkelijk scorende Deen in je voorhoede is toch iets anders dan, bijvoorbeeld, de hard werkende Michiel Kramer. Wel zorgelijk is het programma van de Rotterdammers. Er wordt namelijk ook nog gespeeld in de Champions League.

Ajax kan in relatieve rust naar de klassieker toe werken. De Amsterdammers zijn al uitgeschakeld in Europa en hoewel men daar van baalt kan het een voordeel zijn. Ook een voordeel is het feit dat de Braziliaan David Neres zich steeds meer thuis lijkt te voelen in Amsterdam en in een uitstekende vorm verkeert. Afgelopen weekend nog won Ajax van Sparta in eigen huis, al werden de Amsterdammers op weg geholpen door twee eigen doelpunten van de club uit Rotterdam. Die andere club uit Rotterdam zal vermoedelijk minder gul zijn.

Van de afgelopen zes onderlinge duels won Ajax er twee. Feyenoord won eenmaal. Verder was het dus driemaal gelijkspel. De komende editie is lastig te voorspellen. Feyenoord is niet in topvorm, maar speelt wel thuis.

Zal dat dan de doorslag geven? Wij denken van wel: 1-0.
0
Shares