Voorbeschouwing Feyenoord – AZ (11-03-2018)

Feyenoord – AZ

Na de goal van Jens Toornstra ging NAC de strijd aan in eigen huis en werd Feyenoord in zijn hemd gezet. Ambrose en Sadiq scoorden voor de ploeg van, de wederom weggestuurde, Stijn Vreven. Het betekende een gemiste kans voor de Rotterdammers die de vierde plaats hadden kunnen overnemen van FC Utrecht. Het gebeurde niet. En daarmee is het seizoen voor Feyenoord voor de zoveelste keer een teleurstelling. Gelukkig is er nog een bekerfinale. Het zal toch niet weer achttien jaar duren voor de Coolsingel een kampioensfeest mee kan maken? En de positie van Giovanni van Bronckhorst? Het bestuur van Feyenoord laat weten nog achter de trainer te staan. Meestal moet die zich dan zorgen gaan maken.

AZ doet het gewoon prima. Leuk voetbal en een mogelijkheid om tweede te worden. Oja, er is ook een bekerfinale voor de ploeg uit Alkmaar. Afgelopen weekend won AZ niet spectaculair maar wel goed van Excelsior. Een weekend eerder won het op dezelfde manier van Sparta. John van den Brom wil dit Rotterdamse rijtje vast compeet maken met een overwinning op de grootste prooi uit de havenstad. Winnen in die mooie Kuip is tegenwoordig geen moeilijke opgave meer.

Als we kijken naar de laatste zes onderlinge ontmoetingen tussen deze twee teams, zien we dat Feyenoord vijfmaal de sterkste was en AZ slechts één keer won.

Toch hebben de Alkmaarders de beste papieren voor een overwinning: 1-3.
0
Shares