Voorbeschouwing Feyenoord – Excelsior (01-04-2018)

Feyenoord – Excelsior

Toen Feyenoord dacht dat het gespeeld was in Zwolle werd het toch nog even spannend. De Rotterdammers waren fier aan de leiding gekomen dankzij twee goals van Robin van Persie. Ook Karim El Ahmadi en Tony Vilhena troffen doel. Met nog vijf minuten te spelen was de voorsprong 1-4. Toen raakte Feyenoord het even helemaal kwijt en scoorde PEC Zwolle twee keer. Uiteindelijk bleek de Rotterdamse voorsprong genoeg voor drie punten en won Feyenoord met 3-4. Hierdoor veroverde Feyenoord de vierde plaats in de eredivisie terug

De opponent van komend weekend komt ook uit Rotterdam en is toch een beetje het kleine broertje van de grote club uit Zuid. Excelsior kent een uitstekend seizoen, maar verloor vorige speelronde in eigen huis van ADO Den Haag. De Rotterdammers kwamen nog wel op voorsprong door een kopgoal van Massop. Op dat moment was dat ook niet meer dan terecht, maar na rust stelde Den Haag orde op zaken en gingen de punten mee. Ondertussen wordt Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag aan diverse clubs gelinkt. Het is dus de vraag of hij ook volgend seizoen nog werkzaam is in Rotterdam.

Natuurlijk is Feyenoord de favoriet tegen Excelsior. Zeker in eigen huis mag je een overwinning van Feyenoord verwachten.

Daarom voorspellen wij: 3-1.
0
Shares