Voorbeschouwing Feyenoord – FC Groningen (08-02-2018)

Feyenoord – FC Groningen

Na het feestelijke succes in de beker waarin Feyenoord van PSV won en zich zo plaatste voor de halve finale, kreeg het team van Giovanni van Bronckhorst zondagmiddag in Venlo een klap te verwerken. De Rotterdammers kwamen er nauwelijks aan te pas en verloren uiteindelijk door een prima ingeschoten penalty van Leemans. Het zit ook niet mee, al kun je je afvragen of het wisselbeleid van trainer Van Bronckhorst altijd even verstandig is. Wel vond captain El Ahmadi dat zijn ploeg zich toch vooral moest schamen. We hebben het al eerder gezegd: van de ploeg die in mei 2017 op de Coolsingel het kampioenschap vierde is weinig meer over.

In FC Groningen treft Feyenoord een team dat ook niet heel lekker in de competitie zit. Onlangs werd al bekend dat trainer Ernest Faber zijn kantoor in de Euroborg komende zomer leeg zal ruimen. Hij verlaat de club. Groningen en Faber, het bleek nooit een gelukkig huwelijk. Afgelopen weekend stond FC Groningen al na tweeëndertig minuten op een achterstand die niet meer te overbruggen bleek. De Groningers kwamen slap voor de dag en toen het eenmaal begon te lopen kon tegenstander Vitesse de energie leggen in het verdedigen.

Kortom: twee ploegen die in de bekende hoek waar de klappen vallen zitten. En dan gaan individuele kwaliteiten de doorslag geven. Die zijn bij Feyenoord net iets groter dan bij Groningen.

Alleen daarom maakt Feyenoord meer kans op drie punten, want groots is het niet: 1-0.
0
Shares