Voorbeschouwing Feyenoord - FC Twente (13-08-2017)

Voorbeschouwing Feyenoord - FC Twente
Landskampioen Feyenoord speelt in de eerste ronde van de eredivisie in de eigen Kuip tegen FC Twente. Dit thuisvoordeel zal voor de club uit Rotterdam-Zuid mooie herinneringen aan de kampioenswedstrijd met zich meebrengen.

Toch is een herhaling van het kampioenschap voor Feyenoord geen zekerheid. Enkele steunpilaren uit het zo succesvolle vorige seizoen zijn vertrokken. De meest in het oog springende spelers waar afscheid van genomen moest worden zijn natuurlijk Dirk Kuijt (gestopt) Eljero Elia (Istanbul Basaksehir) en Rick Karsdorp (AS Roma) terwijl ook het vertrek van Terence Kongolo (AS Monaco) zijn sporen zal nalaten. Het vertrouwen in een mooi jaar is onverminderd groot bij de trouwe aanhang. Zij zien in spelers als Sofyan Amrabat, Kevin Diks, Ridgeciano Haps en Jean-Paul Boëtius voldoende versterking om ook komend voorjaar een feestje op de Coolsingel te vieren.

Tegenstander FC Twente speelt dit seizoen nog steeds voor spek en bonen mee. Tenminste, kijkend naar de verdeling van de prijzen. In werkelijkheid is het voor de landskampioen van weleer belangrijk om aan klantenbinding te blijven doen. Afgelopen seizoen lukte dat zeer aardig. Het aantal toeschouwers in de Grolsche Veste bleef nagenoeg gelijk aan het voorgaande seizoen. Toch zullen de fans dit seizoen niet meer kunnen genieten van Enes Ünal. Hij vertrok naar het Spaanse Villareal. Daar staat tegenover dat Twente met Tom Boere een talentvolle aanvaller van FC Oss wist vast te leggen. Tel daar een fitte Assaidi en de nieuwkomers Danny Holla en Alexander Laukart bij op en FC Twente zou zomaar weer een goed seizoen tegemoet kunnen zien.

De afgelopen jaren won Feyenoord in de meeste gevallen van FC Twente. In de laatste zes ontmoetingen was de winst vijf keer voor de Rotterdammers en werd het eenmaal gelijk. Ook dit keer verwachten we dat Feyenoord drie punten in eigen huis houdt: 2-0.
0
Shares