Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht (15-04-2018)

Feyenoord – FC Utrecht

Feyenoord ontvangt komende zondag FC Utrecht in de eigen Kuip. Een kraker: de nummer vier tegen de nummer vijf. De Rotterdammers hebben een forse dip achter de rug en moesten zelfs vrezen te worden ingehaald door Utrecht. Maar nu vergaat het de Rotterdammers alweer beter. Zondag nog werd er met 1-3 gewonnen van FC Twente. Doelpunten van Jean-Paul Boëtius, Steven Berghuis en Nicolai Jorgensen zorgden voor de drie punten voor Feyenoord, dat ook nog de bekerfinale zal spelen.

Waar Feyenoord zich momenteel in een opleving bevindt, lijkt FC Utrecht in een dip te zitten. Tot een paar weken geleden ging alles nog voor de wind in de Galgenwaard, maar toen kwamen er wedstrijden tegen Heerenveen (2-2), Willem II (3-2 verlies) en ADO Den Haag (3-3) en haalde het te weinig punten om echt aanspraak te maken op de zo gewenste vierde plaats. Zondag, tegen Den Haag, begon FC Utrecht wederom uitstekend aan de wedstrijd, maar het stond bij rust slechts 1-0, waarmee maar weer bewezen is dat het Utrecht aan scorend vermogen ontbreekt. Uiteindelijk mocht het van geluk spreken dat er een punt werd behaald toen Labyad in de slotseconden een vrije trap in het Haagse doel schoot.

FC Utrecht heeft het doorgaans lastig in De Kuip. Aangezien de ploeg niet in topvorm is en Feyenoord aan de betere hand lijkt, is de kans niet erg groot dat Utrecht zondag punten pakt.

Wij voorspellen een Rotterdamse overwinning: 2-0.
0
Shares