Voorbeschouwing Feyenoord - PEC Zwolle (14-10-2017)

Voorbeschouwing Feyenoord - PEC Zwolle
Feyenoord heeft zich na de blamage in eigen huis tegen NAC in de vorige speelronde uitstekend hersteld door op overtuigende wijze van AZ te winnen.

Het zal voor trainer Van Bronckhorst ongetwijfeld hebben geleid tot een zucht van verlichting, want de trotse landskampioen verloor de laatste tijd wel heel veel wedstrijden. Tegen Napoli en Manchester City kan dat. Tegen NAC niet. Of met de overwinning op AZ het lek boven is valt te betwijfelen. Komende speelronde komt PEC Zwolle op visite. Een ploeg die leuk voetbal combineert met het maken van doelpunten.

Met trainer John van ’t Schip aan het roer wordt er in Zwolle alleraardigst gespeeld, al komt dat niet in de laatste plaats door de uitgebalanceerde selectie die men in de Hanzestad heeft samengesteld. In de vorige speelronde werden de drie punten gestolen uit Groningen. De thuisploeg stond lange tijd voor, totdat Thomas op fraaie wijze de gelijkmaker scoorde. Toen het in de slotminuut van de wedstrijd ook nog 2-3 werd was het feest compleet voor de Zwollenaren. PEC Zwolle staat momenteel op een knappe vierde plaats in de eredivisie.

Van de laatste zes onderlinge duels won PEC Zwolle er twee en werd het eenmaal gelijk.

Deze wedstrijd voorspellen is lastig, maar als Feyenoord het normale niveau haalt in de eigen Kuip zal de overwinning voor de Rotterdammers zijn: 2-1.
0
Shares