Voorbeschouwing Feyenoord – PSV (25-02-2018)

Feyenoord – PSV

De klapper van dit weekend wordt zondagmiddag gespeeld in De Kuip als huidig landskampioen Feyenoord koploper PSV ontvangt. Feyenoord is dan wel de kampioen, maar zo speelt het absoluut niet. Er werd afgelopen weekend weliswaar gewonnen van Heracles Almelo, maar eigenlijk was de ploeg van Giovanni van Bronckhorst beduidend minder dan de tegenstander. Lichtpuntje in de malaise was de basisplaats van de scorende Robin van Persie, maar als je als topclub weer zo afhankelijk gaat zijn van een routinier moet je jezelf toch achter de oren krabben.

Feyenoord ontvangt dus het PSV van Philip Cocu. De Eindhovenaren zijn nog altijd de trotse koploper van de eredivisie, al werd er wel averij opgelopen. De wedstrijd tegen SC Heerenveen was niet best en het gelijkspel (2-2) kwam niet uit de lucht vallen. Bij PSV waren ze vooral ziek van de rode kaart die publiekslieveling Lozano ontving na een slaande beweging. De verontwaardiging werd nog groter toen Ajacied Huntelaar een dag later bij eenzelfde situatie vrijuit ging. In Eindhoven is men dan ook niet akkoord gegaan met de voorgestelde schorsing.

Het is niet zo lang geleden dat Feyenoord in eigen huis PSV de baas was in een duel om de KNVB Beker. Verder zien we de laatste jaren dat beide ploegen in evenwicht zijn.

PSV heeft duidelijk het sterkste team. Daarom wint het: 1-3.
0
Shares