Voorbeschouwing Feyenoord – Sparta Rotterdam (29-04-2018)

Feyenoord – Sparta Rotterdam

Kersverse bekerwinnaar Feyenoord zal de komende speelronde vol vertrouwen tegemoet zien. De Rotterdamse grootmacht versloeg AZ overtuigend in de finale en mag het nu in eigen huis opnemen tegen de kleinere stadsgenoot Sparta. In Rotterdam-Zuid is men vooral bezig met het volgende seizoen. Spelers die zich ontwikkelen naar een hoger niveau en de komst van Yassin Ayoub: men verwacht er weer wat van! De vraag is wel of Robin van Persie het nog een jaar vol kan houden. Als hij speelt is het magistraal wat hij bij vlagen laat zien, maar de jaren tellen overduidelijk mee voor de Rotterdammer.

Sparta leeft volop in het heden. Het wil de nacompetitie graag ontlopen, maar de kans dat dat lukt is niet heel groot. Sterker nog: ook directe degradatie is nog niet definitief afgewend. De strijd zal Sparta aan moeten gaan zonder de geschorste Michiel Kramer, die zich voor de zoveelste keer niet wist te gedragen. Iemand met twee voeten in het gezicht trappen… Er waren tijden dat de nette vereniging Sparta dit soort acties veroordeelde bij monde van trainer en bestuur. Maar tijden veranderen en Sparta blijft een sympathieke uitstraling hebben.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen, dus Sparta is niet kansloos. Zeker niet omdat Feyenoord eigenlijk voor spek en bonen speelt. Eerder dit seizoen werd het op het kasteel een monsterzege voor Feyenoord.

Nu een stuntje? Zou leuk zijn: 1-1.
0
Shares