Voorbeschouwing Feyenoord - Vitesse (02-12-2017)

Voorbeschouwing Feyenoord - Vitesse
Feyenoord won afgelopen weekend van FC Groningen. Dat is een normale prestatie, want FC Groningen stijgt dit seizoen niet boven zichzelf uit. Het is opvallend dat spelers die we dit seizoen nog nauwelijks iets hebben zien presteren zich dan na een intikker allerlei maniertjes gaan aanmeten. Misschien is die houding ook wel de valkuil voor Feyenoord. Al met al is het momenteel vooral Steven Berghuis die de Rotterdammers bij de hand kan nemen.

Met Vitesse krijgt Feyenoord komend weekend een lastige tegenstander op bezoek. Leuk detail is dat de trainer van de Arnhemmers ooit furore maakte als verdediger van de thuisclub. Henk Fraser was een keiharde verdediger die menig aanvaller het leven zuur maakte. Als trainer van Vitesse zal hij het Feyenoord ook niet makkelijk willen maken. Vitesse heeft een prima selectie, maar is soms wat wisselvallig door persoonlijke fouten. Als alles klopt in De Kuip kan Vitesse daar winnen.

Kijkend naar de afgelopen zes ontmoetingen tussen beide ploegen, zul je zien dat Feyenoord vier keer de sterkste was. Twee keer won Vitesse. De laatste keer dat deze wedstrijd werd gespeeld was in augustus van dit jaar. Inzet was de Johan Cruijffschaal. Het werd toen 1-1 en Feyenoord won na penalties.

Een gelijkspel in De Kuip? Waarom ook niet… Wij gaan voor: 2-2.
0
Shares