Voorbeschouwing Heracles Almelo - Ajax (12-08-2017)

Voorbeschouwing Heracles Almelo - Ajax
Bij Heracles - Ajax staan er niet alleen twee voetbalclubs tegenover elkaar, maar ook twee namen uit de Griekse mythologie. De gemiddelde voetballiefhebber zal er niet van wakker liggen: er wordt weer gevoetbald. Thuisploeg Heracles versterkte zich onlang met Jeff Hardeveld. De talentvolle verdediger die zijn opleiding genoot bij Feyenoord en zoveel blessureleed kende bij FC Utrecht kan bij Heracles uitgroeien tot een belangrijke speler.

Zo ver is het echter nog niet. De Almelose supporters hebben hun hoop gevestigd op het aanblijven van Samuel Armenteros als aanvalsleider. De spits werd afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met diverse clubs uit het buitenland. Ondanks de aankoop van de talentvolle Jamiro Monteiro, hij kwam over van Cambuur Leeuwarden, wordt verwacht dat Heracles ongeveer hetzelfde zal presteren als vorig seizoen. Toen werd een tien plaats behaald.

Een club met hogere verwachtingen is Ajax. Inmiddels is de laatste landstitel alweer enige tijd geleden en dat zit de gemiddelde Ajax-supporter niet lekker. Ajax kende de meest vervelende voorbereiding door de trieste situatie omstandigheden omtrent Abdelhak Nouri. Dit hakt er logischerwijs in bij de nog jonge selectie van de Amsterdamse club. Deze jonge selectie barst overigens wel van het talent: Justin Kluivert, Donny van de Beek, Mathijs de Ligt en Frenkie de Jong hebben al laten zien goed te kunnen voetballen.

Tel daar de teruggekeerde routinier Klaas Jan Huntelaar en de balkunstenaars Kasper Dolberg en Hakim Ziyech bij op en je hebt een elftal dat een serieuze gooi kan doen naar het kampioenschap. Maar dan moet wel alles op zijn plaats vallen. Of dat de nieuwe trainer, Marcel Keizer, gaat lukken is de grote vraag in Amsterdam.

Ajax wist zich niet te plaatsen voor de Champions League. Echter, Nice is van een ander niveau dan Heracles Almelo. De afgelopen zes ontmoetingen hadden de Amsterdammers geen moeite met de Tukkers. Wij verwachten ook nu een overwinning voor Ajax: 0-3.
0
Shares