Voorbeschouwing Heracles Almelo – SC Heerenveen (01-04-2018)

Heracles Almelo – SC Heerenveen

Heracles Almelo is een beetje de gekke ploeg van deze competitie. Het is allemaal niet sprankelend of groots, maar ondertussen doet de club uit Almelo wel volop mee voor plaatsing voor de Play-Offs. Dat is best knap. Dat was ook het gelijke spel dat Heracles afgelopen zaterdag behaalde in het Gelredome. Tegen Vitesse werd het bloedeloos 0-0. In eigen huis zal Heracles van Heerenveen moeten winnen als het zich wil plaatsen voor de Play-Offs.

Maar ook De Friezen willen die Play-Offs halen. Het zou een mooi afscheid betekenen voor trainer Jurgen Streppel die zijn contract in het Abe Lenstra Stadion niet verlengde. Wel werd er zaterdagavond in datzelfde stadion knap gelijk gespeeld tegen het hoog geklasseerde FC Utrecht. Ondanks een achterstand kwamen de Friezen knap op voorsprong door goals van Thorsby en Ghoochannejhad. De teleurstelling was dan ook groot toen Utrecht in de slotfase nog met enig fortuin op gelijke hoogte kwam.

Heracles Almelo lijken op papier aan elkaar gewaagd en kennen allebei een redelijk kleurloos seizoen. In de laatste zes ontmoetingen tussen deze clubs won Heerenveen twee keer. Heracles won drie potjes. Maar wat zegt dat? Eerder dit seizoen werd het 1-1.

Dat kan nu zomaar weer gebeuren. Daarom voorspellen wij: 1-1.
0
Shares