Voorbeschouwing Heracles – FC Twente (09-03-2018)

Heracles – FC Twente

Heracles won afgelopen weekend met 0-3 van Roda JC, maar dat heeft wel een heel zwak elftal. De Heraclieden hebben het betere spel weer te pakken na een zwakke eerste competitiehelft en doelpunten van Kuwas en Peterson waren genoeg om de ploeg uit Kerkrade opzij te zetten. Van Ooijen zorgde in blessuretijd voor het passende slotakkoord. Komend weekend komt FC Twente op bezoek. Jarenlang was de club uit Enschede de grotere en niet geliefde concurrent van Heracles in de streekderby. Inmiddels moet FC Twente vrezen voor degradatie en is Heracles een gezonde ploeg in de middenmoot.

Het is al gezegd: FC Twente is er nog lang niet. Met beperkt spelersmateriaal is het lastig om goed te presteren. Dat weet Gertjan Verbeek inmiddels ook. Twente staat op de zestiende plaats en zal vooral vrezen voor nacompetitie. Rechtstreekse degradatie is voorlopig voorbehouden aan Roda JC of Sparta. Bij winst komt Twente een stap dichterbij de veilige haven en kan NAC of Willem II het kind van de rekening worden op de ranglijst.

FC Twente heeft duidelijk de zwakkere ploeg, maar een derby kan altijd verrassingen opleveren. Dus een Twents stuntje durven wij te voorspellen.

Maar wordt dat stuntje rood of zwart met wit? Wij gaan voor rood: 1-2.
0
Shares