Voorbeschouwing NAC Breda - FC Groningen (16-09-2017)

Voorbeschouwing NAC Breda - FC Groningen
NAC Breda staat op een vijftiende positie in de eredivisie, maar wist als promovendus dat het een lastig seizoen zou worden.

Hoewel de Brabanders proberen met strijd te overleven was afgelopen zondag toch AZ sterker (2-1). Thuis in het eigen Rat Verleghstadion zal NAC met de steun van de trouwe Bredaase aanhang proberen het FC Groningen lastiger te maken.

FC Groningen baarde twee weken geleden opzien door, ondanks slechter spel, te winnen van FC Utrecht. Afgelopen weekend leken de Noorderlingen af te stevenen op de volgende overwinning. Echter, in de Euroborg, scoorde VVV-Venlo in blessuretijd de gelijkmaker: 1-1. Bij FC Gronigen is Mimoun Mahi momenteel de gevierde man waar alles om draait. Als de Marokkaanse aanvaller zijn dag heeft is Groningen een lastige te bespelen ploeg. Tel daar de kracht van Lars Veldwijk bij op en je kunt zeggen dat het moeilijk is om deze aanvalslinie aan banden te leggen. Toch is dit ook de zwakte van Groningen. Als Mahi eens minder in vorm is, blijft er niet veel over om voor te vrezen.

In de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen was NAC twee keer de bovenliggende partij en werd het eenmaal gelijkspel. Supporters zullen zich vast de ontmoeting tussen beide ploegen in mei 2015 nog herinneren. In een uiterst spectaculaire wedstrijd werd het toen 4-5 voor Groningen.

Een voorspelling voor deze wedstrijd is lastig. Toch gaan wij het er op wagen: 1-1.
0
Shares