Voorbeschouwing NAC Breda – Feyenoord (03-03-2018)

NAC Breda – Feyenoord

NAC Breda kent een moeilijk seizoen, maar dat vindt niemand een schande. De Brabanders zijn natuurlijk net gepromoveerd. Toch speelt NAC bij vlagen heel aardig. De ploeg van Stijn Vreven staat echter nog niet op de plekken waar het veilig is. Een vijftiende plaats is niet comfortabel. Nacompetitie ontlopen zal de doelstelling zijn. En dan moet er vooral gewonnen worden van concurrenten. De 1-1 vlak voor tijd tegen FC Groningen zal een opsteker zijn geweest, maar in De Kuip valt doorgaans weinig te halen voor degradatiekandidaten. Een overwinning daar zou een stunt van jewelste zijn.

Feyenoord verloor zondagmiddag met 1-3 van PSV in eigen huis. Het team van Giovanni van Bronckhorst werd vorig seizoen, met Elia en Kuyt (dat wel), nog glorieus kampioen van Nederland. Nu hangt het elftal van los zand aan elkaar. Feyenoord is ingehaald door FC Utrecht op de ranglijst en staat vijfde. Dat wil men in Rotterdam ongetwijfeld herstellen. Daar krijgt Feyenoord ook de mogelijkheid toe met een ogenschijnlijk gunstig programma. Maar dan moet het zelf ook beter voor de dag komen.

Als we kijken naar de laatste zes onderlinge duels tussen deze clubs, zien we dat Feyenoord viermaal succesvol was en het een keer gelijk werd. Automatisch houdt dit dus in dat NAC een keer won. En niet toevallig was dat in dit seizoen. Het kan dus wel.

Tel daar de fanatieke aanhang in Breda en de vorm van Feyenoord bij op en het kan gek lopen. Gekke bui: 1-0.
0
Shares