Voorbeschouwing NAC Breda – Roda JC (18-03-2018)

NAC Breda – Roda JC

Het is weer smullen geblazen voor de liefhebbers van de eredivisie. Alweer staat er een duel tussen twee degradatiekandidaten op het programma. Hoewel, kun je NAC nog wel zo noemen na een aantal overwinningen? De ploeg van Stijn Vreven, die overigens net zo lief vanaf de tribune toekijkt, doet het prima in deze maand. Afgelopen weekend versloeg het ADO Den Haag en daarvoor legde het Feyenoord over de knie. Zaterdag waren Al Allouhci en Ambrose al voor rust beslissend. Toegegeven: er was wat hulp van scheidsrechter Makkelie. Daar maalde in Breda niemand om. Drie punten erbij!

Voor Roda JC stapelen de problemen zich op. Er werd verloren van Sparta Rotterdam, en dat is een directe concurrent in de strijdtegen degradatie. Pijnlijk voor de Limburger die op de laatste plaats in de eredivisie staan. De hoop zal in Kerkrade gevestigd zijn op verliespartijen voor FC Twente. De tukkers staan slechts één punt boven Roda JC. Het lijkt er op dat het hoogst haalbare dit seizoen nog plaatsing voor de nacompetitie is.

Als we kijken naar de laatste zes onderlinge ontmoetingen, zien we dat Roda JC vier keer de sterktste was. Dat zegt niets. Roda JC heeft het slechtste team uit de eredivisie en NAC zit in een positieve flow.

Wij voorspellen wederom een nederlaag voor de club uit Kerkrade: 2-0.
0
Shares