Voorbeschouwing NAC Breda – Willem II (15-04-2018)

NAC Breda – Willem II

De wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II is niet alleen een wedstrijd tussen de nummers 15 en 14 van de eredivisie, maar ook een heuse burenruzie waarbij het er verhit aan toe kan gaan. Thuisclub NAC Breda draait momenteel prima won, dankzij een goal van Angelino, afgelopen weekend nog van Vitesse. Dat is knap als je weet hoeveel moeite de ploeg van Stijn Vreven aan het begin van het seizoen nog had om de punten bij elkaar te sprokkelen. Met een beetje geluk kan NAC de gevreesde nacompetitie gewoon ontlopen.

Willem II doet het ook goed. Daar was wel een trainerswissel voor nodig, want onder Reinier Robbemond haalt Willem II meer punten, al was er afgelopen weekend nog een nederlaag tegen Excelsior (2-1). Wie anders dan Fran Sol scoorde de enige treffer aan Brabantse zijde? De Spaanse spits laat wekelijks zien een goaltjesdief te zijn. Een middenmoter als Utrecht, waar doeltreffendheid vaak nog ontbreekt, zal hem vast op een lijstje hebben staan. Eén ding is zeker: de defensie van NAC kijkt niet uit naar het treffen met Sol.

Dit kan wel eens een spannende wedstrijd worden. Niet alleen gezien de stand, maar ook gezien de rivaliteit en het verleden. Van de afgelopen zes onderlinge duels wonnen beide teams er twee. Twee keer werd het gelijkspel.

Dat kan komend weekend weer gebeuren: 2-2.
0
Shares