Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax (18-02-2018)

PEC Zwolle – Ajax

PEC Zwolle speelde afgelopen zaterdag haar zwakste wedstrijd van het seizoen. FC Utrecht wist daar wel raad mee en stond na een half uur spelen met 2-0 voor. Een strafschop in blessuretijd bepaalde de eindstand op 2-1. Conclusie: geen punten voor de ploeg van John van ’t Schip. Niet dat die zich zorgen hoeft te maken: Zwolle staat nog altijd op een keurige gedeelde vierde plaats in de eredivisie. Het zal graag willen stunten tegen Ajax.

Ajax was zondagmiddag een roofdier die zijn prooi te lang in leven hield. Al binnen drie minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong tegen het zwakke FC Twente. De supporters gingen er eens lekker voor zitten, maar werden niet op hun wenken bediend. Het werd geen doelpuntenfestijn of middagje heerlijk voetbal. Wel werd het de zoveelste overwinning in de jacht op PSV. Maarja: zolang PSV blijft winnen komt Ajax geen stap dichterbij.

Komend weekend reizen de Amsterdammers af naar Zwolle om het op te nemen tegen PEC. Als we kijken naar de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen tussen Ajax en Zwolle zien we vijf overwinningen voor de Amsterdammers. PEC Zwolle wist het een keer tot een gelijkspel te brengen. Het moge duidelijk zijn dat Ajax ook komend weekend de grote favoriet is.

Wij voorspellen een 1-3.
0
Shares