Voorbeschouwing PEC Zwolle – Excelsior Rotterdam (14-04-2018)

PEC Zwolle – Excelsior Rotterdam

PEC Zwolle staat momenteel op de zesde plaats en heeft dat vooral te danken aan een hele goede eerste seizoenshelft. Na de winterstop gaat het allemaal wat stroever met de club uit de Hanzestad. Afgelopen weekend nog, was degradatiekandidaat Roda JC met te sterk voor PEC (3-2). Daar deden doelpunten van Namli en Menig niets aan af. PEC zal tevreden zijn met plaatsing voor de Play-Offs en in dat opzicht ligt de ploeg van trainer John van ’t Schip op koers.

Excelsior Rotterdam kan zich ook nog plaatsen voor die Play-Offs om Europees voetbal. Want het sympathieke kleine clubje staat wel gewoon op de tiende plaats. Mede door de winst op Willem II van afgelopen zaterdag is de strijd nog niet gestreden, al heeft ADO Den Haag iets betere papieren om de negende plaats te halen. Ondertussen wordt de naam van trainer Mitchell van der Gaag steeds nadrukkelijker genoemd bij grotere clubs. Het wordt afwachten of hij na de zomer nog in Rotterdam werkt.

Als wij kijken naar de laatste zes onderlinge duels tussen deze clubs, zien we dat PEC Zwolle drie keer de sterkste was. Drie keer werd het gelijkspel.

Wij denken dat PEC ook komend weekend iets sterker is: 1-0.
0
Shares