Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Utrecht (01-12-2017)

Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Utrecht
PEC Zwolle is de nummer vier van de eredivisie en boekte afgelopen zaterdag een keurige overwinning op SC Heerenveen. Ondanks een vroege achterstand scoorde Freire en Saymak voor de Zwollenaren die het gewoon uitstekend doen. Van ’t Schip laat zijn ploeg verzorgd en aaanvallend voetbal spelen. En dan volgt een beloning. Het is wel de vraag of PEC nog een terugval gaat krijgen dit seizoen.

Tegenstander FC Utrecht had even zo’n terugval, maar is er inmiddels weer bovenop na een knappe overwinning op Ajax in de Arena. Ook afgelopen zondag werd er gewonnen. Ditmaal op het Rotterdamse kasteel waar Sparta de tegenstander was. De ploeg van Erik ten Hag heeft met Labyad een eersteklas goudhaantje in huis. Volgens ploeggenoot en aanvoerder Willem Janssen is de Utrechtse aanvaller zelfs te goed voor FC Utrecht. Het is voor FC Utrecht te hopen dat Labyad zijn geboortestad niet te snel wil verlaten. Dit geldt overigens ook voor ploeggenoot Yassin Ayoub. De Amsterdamse middenvelder meldt zich steeds nadrukkelijker in de rapporten van de scouts.

PEC Zwolle – FC Utrecht lijkt op voorhand een interessante ontmoeting tussen twee goede eredivisieploegen te worden. De cijfers spreken in het voordeel van de bezoekers. In de laatste zes ontmoetingen won FC Utrecht vier keer en tweemaal werd het gelijk.

Een gelijkspel kan ook zomaar komende vrijdag de uitslag zijn: 2-2.
0
Shares