Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord (18-03-2018)

PEC Zwolle – Feyenoord

PEC Zwolle is niet meer de ploeg die voor de winterstop vriend en vijand verbaasde met goed en leuk voetbal dat ook nog eens punten opleverde. Niet dat het voetbal nu slecht is. Verre van dat, maar Zwolle legt niet meer elke tegenstander haar wil op. Afgelopen weekend blameerde de ploeg van John van ’t Schip zich in Groningen waar de plaatselijke FC met 2-0 won. Het was Hrustic die in de slotminuten de Zwolse hoop uiteen deed spatten. Dat moet Zwolle niet te vaak gebeuren. Anders komt zelfs plaatsing voor de Play-Offs nog in gevaar.

Feyenoord vinden we terug op de vijfde plaats in de eredivisie. Dat heeft te maken met het sterke spel van nummer vier FC Utrecht, maar meer nog met Feyenoord zelf. Worstel en kom boven, luidt het spreekwoord. We zien Feyenoord al het hele seizoen worstelen, maar het boven komen lukt niet erg. Nouja, tegen AZ werd er zondagmiddag een knappe overwinning geboekt. Heel Rotterdam hoopt dat dat ook zal gebeuren in de bekerfinale over een paar weken.

Als we kijken naar de laatste zes onderlinge ontmoetingen tussen PEC Zwolle en Feyenoord, zien we dat het eerder dit seizoen 0-0 werd in De Kuip. In Zwolle werd het vorig seizoen 2-2. Verder won Feyenoord driemaal en Zwolle een keer. Redelijk in evenwicht met een licht Rotterdams voordeel dus.

Misschien weer gelijkspel komend weekend? Wij zeggen: 1-1.
0
Shares