Voorbeschouwing PEC Zwolle - PSV (19-11-2017)

Voorbeschouwing PEC Zwolle - PSV
PEC Zwolle is de verassing van dit seizoen. De ploeg van trainer John van ’t Schip staat op een gedeelde tweede plaats in de eredivisie met Ajax en AZ. Er wordt, over het algemeen, leuk voetbal gespeeld bij de club uit Overijssel. Afgelopen speelronde was dat iets minder. In de Gelredome hadden Vitesse en PEC er geen zin in. De wedstrijd werd oersaai en er werd nauwelijks op doel geschoten. Zonde, omdat beide clubs normaliter leuk en verzorgd de aanval kiezen.

Bij PSV was er na de wedstrijd tegen FC Twente sprake van opluchting om twee redenen. Enerzijds was er de vreugde over de moeizame overwinning. De ploeg van Philip Cocu had een eigen doelpunt van een Twentse verdediger nodig om de 4-3 te maken. Groter nog was de blijdschap om het feit dat Luuk de Jong weer eens gescoord had. Aan een niet scorende spits heb je niets. Al met al staat PSV nog steeds aan kop.

Wie naar de laatste zes onderlinge duels tussen deze ploegen kijkt ziet maar liefst vijf overwinningen voor PSV. Eenmaal won PEC Zwolle. Maar dit is een competitiejaargang waarin statistieken niets zeggen.

In de afgelopen vijftien jaar werd het slechts eenmaal gelijkspel. Waarom ook niet? Wij geloven in een stuntje voor Zwolle: 1-1.
0
Shares