Voorbeschouwing PEC Zwolle - Vitesse (27-01-2018)

PEC Zwolle - Vitesse

En nog steeds doet PEC Zwolle het uitstekend! Het is altijd afwachten hoe de verrassing van de eredivisie uit de winterstop komt, maar Zwolle gaat gewoon verder waar het gebleven is. Het speelt leuk, valt aan en wint. Eigenlijk kun je je afvragen of John van ’t Schip geen kandidaat is geweest om trainer bij Ajax te worden na het ontslag van Marcel Keizer. Van ’t Schip heeft een verleden bij Ajax en doet het als trainer gewoonweg uitstekend. PEC staat nog altijd op een keurige vierde plaats en heeft voorlopig nog geen last van de hete adem van de nummer vijf in de nek. Al heeft die nummer vijf op het moment van schrijven een wedstrijd minder gespeeld.

Vitesse begon ook heel goed aan de competitie, maar is inmiddels wat afgezakt. Het frivole is er een beetje van af en ook de rust in Arnhem bleek van korte duur. Trainer Henk Fraser heeft toch wat problemen met de bemoeienis van de grote baas en dat is de reden dat de oefenmeester heeft aangegeven na dit seizoen afscheid te nemen van het Gelredome. Qua voetbal is Vitesse natuurlijk wel een kandidaat om goed voor de dag te komen in de Play Offs, maar dan moet het niet te ver afglijden.

PEC Zwolle en Vitesse zijn twee ploegen die pogen verzorgd te voetballen. Dat kan dus een leuke wedstrijd worden zaterdagavond. De uitslag voorspellen is echter een ander verhaal.

Toch denken wij dat de thuisploeg net iets beter voor de dag komt: 2-0.
0
Shares