Voorbeschouwing PSV – Ajax (15-04-2018)

Voorbeschouwing PSV – Ajax

Alle ogen zullen komend weekend gericht zijn op de gebeurtenissen in Eindhoven. Een wedstrijd tussen twee directe kanshebbers op het kampioenschap, dat ook nog eens tijdens die wedstrijd beslist kan worden, is uitzonderlijk. Toch is het ook weer niet écht spannend, zoals de kampioenswedstrijd tussen Ajax en FC Twente een aantal jaren geleden of in de titelstrijd van 1958 toen DOS en Sportclub Enschede in een directe beslissingswedstrijd tegen elkaar streden. Daarvoor is de voorsprong van PSV simpelweg te groot. Zeker na de veelbesproken gewonnen wedstrijd tegen AZ van afgelopen zaterdag is de kans heel groot dat PSV uiteindelijk met de schaal in handen staat.

Dat zal Ajax pijn doen. Natuurlijk was het een turbulent seizoen voor de Amsterdammers, daar is al genoeg over gezegd, maar Ajax heeft altijd maar één doel: kampioen worden. Dat lijkt nu wederom niet te lukken. Je kunt je overigens afvragen of Ajax veel is opgeschoten met de trainerswissel die in de winterstop werd uitgevoerd. Onder Marcel Keizer leek er meer stijgende lijn in het spel te zitten dan onder Erik ten Hag. Komende zondag zal Ajax niet willen verliezen bij PSV, daar is de Amsterdamse trots te groot voor.

De cijfers laten in elk geval een perfecte balans zien. In de laatste zes onderlinge wedstrijden van deze clubs, wonnen zowel PSV als Ajax twee keer. Eenmaal werd het gelijkspel.

Wij denken dat PSV het zondag af gaat maken: 2-1.
0
Shares