Voorbeschouwing PSV - AZ (12-08-2017)

Voorbeschouwing PSV - AZ
Voor PSV kon het seizoen niet slechter beginnen. Zonder enige inspiratie werd er in de voorronde van de Europa League tot twee keer toe verloren van het Kroatische Ojisek. Hoewel de clubleiding zegt alle vertrouwen te hebben in trainer Philip Cocu is de situatie niet ideaal zo vlak voor de competitiestart. Bovendien moeten de Eindhovenaren het deze jaargang doen zonder Davy Pröpper die eerder deze week voor een Engels avontuur koos.

Of Luuk de Jong dit seizoen lang voor PSV speelt blijft de vraag. De lange spits lijkt op weg te zijn naar Crystal Palace om daar onder Frank de Boer te gaan spelen. Tegenover de zorgen staat de komst van de Mexicaan Hirving Lozano. De Brabantse hoop is op hem gevestigd als het om doelpunten gaat.

PSV treft in AZ ook geen gemakkelijke tegenstanders. De Alkmaarders grepen in de Play-offs net naast Europees voetbal na een bizarre wedstrijd tegen FC Utrecht. Met spelers als Wout Weghorst, Ron Vlaar en Joris van Overeem wist AZ vorig seizoen regelmatig te imponeren. Toch vond coach John van den Brom het nog niet goed genoeg. Hij wil wat vaker het goede spel zien bij de ploeg uit Alkmaar. Met het op de deur kloppen van de talentvolle Calvin Stengs en het aantrekken van Marko Vejinovic kan AZ nog weleens een leuk jaar tegemoet gaan.

Ondanks het feit dat PSV de afgelopen zes ontmoetingen allemaal wist te winnen is onze voorspelling een gelijkspel: 1-1.
0
Shares