Voorbeschouwing PSV – Excelsior (07-02-2018)

PSV – Excelsior

Het zal de gemiddelde PSV-fan goed doen dat PSV in eigen huis een prima overwinning boekte op PEC Zwolle. Er werd maar liefst vier keer gescoord door de Brabanders. En dat is fijn na de beschuldiging van Gertjan Verbeek over schijtbakkenvoetbal. Minder was de uitschakeling in de beker tegen Feyenoord. In de competitie is PSV nog steeds trotse koploper. Luuk de Jong wist tegen Zwolle maar liefst drie keer te scoren. Hij is dus in uitstekende vorm. En dat is knap na de moeilijke periode waar de spits in zat. Uiteindelijk kan dit ook nog eens een belangrijke rol spelen in de strijd om het kampioenschap.

Excelsior speelde zondagmiddag in een saaie wedstrijd in eigen huis gelijk tegen FC Utrecht. De Kralingers kwamen op voorsprong dankzij een goal van Elbers, maar konden niet lang van de voorsprong genieten. In de tweede helft was het andersom en kwam Utrecht op voorsprong. Drie minuten later maakte Faik op prachtige wijze de gelijkmaker. Dat bleek ook genoeg.

In Eindhoven zal Excelsior het niet makkelijk hebben tegen koploper PSV. Eerder al memoreerden wij de goede vorm van Luuk de Jong en de onverzettelijkheid die PSV, vooral in eigen huis, uitstraalt.

Dus PSV gaat deze wedstrijd winnen: 2-0.
0
Shares