Voorbeschouwing PSV - PEC Zwolle (03-02-2018)

PSV - PEC Zwolle

,,Schijtbakkenvoetbal.” Dat was de benaming die FC Twente-trainer Gertjan Verbeek overhad voor wat hij kampioenskandidaat PSV had zien doen. Verbeek vond PSV te weinig aanvallend spelen en profiteren van de omschakeling. Dat mag Verbeek natuurlijk wel vinden: PSV is er uiterst succesvol mee en staat al maanden op de eerste plaats van de eredivisie. Luuk de Jong scoort weer en bovendien scoort PSV vaak in de slotfase en heeft het soms het geluk van een kampioen. Is het allemaal stralend en sprankelend bij de Eindhovenaren? Nee. Is het effectief? Jazeker!

PEC Zwolle verloor afgelopen weekend thuis van Vitesse, maar staat nog altijd op een goede vijfde plaats. Het Zwolle ook niet mee tegen de Arnhemmers, dus trainer John van ’t Schip heeft nog geen reden om zich zorgen te maken. Zondag moet PEC op bezoek bij koploper PSV. Dat is andere koek en een uiterst lastig karwei. Het is voor Zwolle te hopen dat doelman Diederik Boer ouderwets scherp is.

Kijkend naar de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen tussen deze twee ploegen zien we een oppermachtig PSV. Geen enkele keer won PEC Zwolle. (als je kijkt naar de laatste zeven ontmoetingen zien we wel een overwinning voor de club uit Overijssel)

Ook komend weekend gaat dat niet lukken, zo vrezen wij: 2-1.
0
Shares