Voorbeschouwing PSV - Roda JC (27-08-2017)

Voorbeschouwing PSV - Roda JC
PSV had afgelopen weekend weinig moeite met NAC. In Breda won de ploeg van Philip Cocu met 4-1.

Met name de rol van Hirving Lozano is interessant om te belichten. De jonge Mexicaan wist zowel tegen AZ als tegen NAC het net te laten bollen met twee mooie goals. Lozano zou zomaar een nieuwe sensatie op de Nederlandse velden kunnen worden. In Eindhoven is in elk geval alle hoop op hem gevestigd. Samen met Marco van Ginkel en Jorrit Hendrix is hij het gezicht van het nieuwe PSV waar steeds minder plek lijkt te zijn voor Luuk de Jong.

Roda JC speelde op vrijdagavond niet eens heel slecht tegen Vitesse. Toch bleek het lastig om tot scoren te komen. Uiteindelijk hadden de Limburgers zelfs hulp van Vitesse-doelman Pasveer nodig om een goal te maken. Het bleek niet genoeg. De Arnhemmers wonnen met 3-1. Roda JC zit al jaren in de hoek waar de klappen vallen.

Men hoopte met een nieuwe eigenaar het lek boven te hebben en weer mee te gaan doen in het linkerrijtje. In de praktijk werd er een blik vreemdelingen open getrokken en kon Roda JC vorig seizoen degradatie maar net ontlopen. Adviseur Anelka is al een tijdje niet gesignaleerd bij de club en eigenaar Korotaev schijnt nog steeds in de gevangenis te zitten. O ja, er wordt ook nog gevoetbald in Kerkrade, al is ook dat niet al te best. De club staat zestiende in de eredivisie en heeft nog geen enkel punt.

De afgelopen jaren won PSV telkens zonder problemen van Roda JC in thuiswedstrijden. Vorig seizoen werd het nog 4-0. Dat is een uitslag die wij ook komend weekend niet gek zouden vinden.
0
Shares