Voorbeschouwing PSV – SC Heerenveen (17-02-2018)

PSV – sc Heerenveen

PSV won afgelopen zaterdag van Sparta. Dat zal niemand hebben verrast. Dat Sparta op voorsprong kwam was wel opzienbarend. PSV was wederom niet overtuigend. Maar: winst is winst. De zogenaamde inhaalrace van concurrent Ajax wordt tot op heden afgeslagen door PSV. Als je dat lang genoeg vol weet te houden word je kampioen. En dan mag je Europa in. Eén ding is zeker: daar moet uit een ander vaatje worden getapt.

Tegenstander van PSV is zaterdagavond SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in het Philips Stadion. Daar weet Heerenveen niet vaak te winnen. De laatste keer was in 2009. Heerenveen kent een vrij kleurloos seizoen. Wellicht dat een spits als Veerman daar verandering in kan brengen.

Een lastige pot dus voor Heerenveen. Hoewel er in september nog van de Eindhovenaren werd gewonnen in eigen huis. Als we kijken naar de onderlinge ontmoetingen tussen deze ploegen zien we vooral overwinningen voor PSV en soms een gelijkspel. De komende editie is PSV favoriet. Al is het maar doordat de ploeg van Philip Cocu enorm stug is.

Wij voorspellen een kleine overwinning: 2-1.
0
Shares