Voorbeschouwing PSV - Vitesse (23-12-2017)

Voorbeschouwing PSV - Vitesse

Het verhaal van PSV is bekend. Voorafgaand aan dit seizoen dacht iedereen dat de crisis in Eindhoven nabij was, maar van begin af aan is de ploeg van Philip Cocu koploper van de eredivisie. Het voetbal is niet altijd goed, maar de punten worden zelden gemorst. Een overtuigende overwinning werd slechts eenmaal behaald: een verrassende zevenklapper in de Utrechtse Galgenwaard. Daarentegen: PSV werd ook maar één keer echt afgedroogd. En dat was uitgerekend tegen een titelconcurrent: Ajax. Tegen Vitesse zal PSV graag willen winnen om met een goed gevoel aan de kerstdis te verschijnen.

Bij tegenstander Vitesse rommelt het als vanouds. Het verschil met het verleden is echter dat men in Arnhem de vuile was tegenwoordig niet meer buiten hangt, al sijpelt er soms wat onvrede door. De uitspraak van Henk Fraser over zijn vertrek bij de club kwam daarom niet als een verrassing. De ontkenning vanuit de club was nauwelijks serieus te nemen. Toch wordt er niet met modder gegooid en dat was weleens anders. De kwestie: Fraser hekelt de bemoeienis van zijn baas. Al met al heeft Vitesse het op sportief gebied uitstekend gedaan in de eerste seizoenshelft, al is de glans er de afgelopen weken een klein beetje af. Tijd voor rust. Vitesse kan de winterstop aardig gebruiken.

PSV - Vitesse is een interessante wedstrijd. Als we kijken naar de laatste zes onderlinge ontmoetingen tussen deze clubs, zien we dat PSV elke keer won.

Dat zou zondag ook niet verbazingwekkend zijn: 2-1.
0
Shares