Voorbeschouwing Roda JC – Ajax (07-02-2018)

Roda JC – Ajax

Roda JC wist afgelopen weekend te stunten door een punt af te snoepen van het sterke AZ. Een Limburgse stunt van formaat die past in het beeld van Roda JC waar nu eindelijk alles op zijn plek begint te vallen, al moet ook eerlijk gezegd worden dat AZ wel heel erg vriendelijk was door de wedstrijd maar niet te beslissen. Uiteindelijk was het Ndenge die het uitvak vol Roda-fans in extase bracht en ze een felbevochten punt schonk. Nu is het niet zo dat bij Roda JC ineens het lek helemaal boven is en de zorgen voorbij zijn. Zeker niet na de overwinning die Sparta boekte op Willem II, maar het gaat ietsje beter met de patiënt die Roda JC lange tijd was.

Ajax speelde zondagmiddag thuis tegen NAC Breda. De ploeg van Erik ten Hag kwam al snel op achterstand doordat NAC fel uit de startblokken kwam. Donny van de Beek stelde na een klein half uur orde op zaken, waarna Neres met een fraaie treffer voor de voorsprong tekende. Na rust duurde het nog tot de 93e minuut voordat de wedstrijd op slot werd gegooid door Zyiech. Ajax staat door deze overwinning, en het gelijkspel van AZ, nog stevig op de tweede plek in de eredivisie. Maar: de Amsterdammers willen meer.

Ajax heeft natuurlijk veel meer kwaliteit in huis dan Roda JC. Dat is niet alleen af te lezen aan de ranglijst, maar ook te zien aan de wedstrijden.

Het moet wel gek lopen wil Ajax in Limburg niet weten te winnen: 0-3.
0
Shares