Voorbeschouwing Roda JC – Sparta (10-03-2018)

Roda JC – Sparta

Roda JC staat weer op de achttiende plaats en zal dus alles op alles moeten zetten om van directe degradatieconcurrent te winnen. Mooie termen vliegen dan om je oren: degradatiekraker, zes puntenwedstrijd... Het zal Roda JC weinig kunnen schelen: er moet gewonnen worden om directe degradatie te ontlopen. Afgelopen weekend was Heracles nog met 3-0 te sterk voor de Limburgse club die, en dat is een pluspunt, het contract van trainer Molenaar verlengde. Ander nieuws is het vertrek van adviseur Huub Stevens. Hij voelt zich niet serieus genomen en stapt op.

Michiel Kramer was afgelopen weekend beledigd. Supporters van zijn oude club hadden hem amateur genoemd. Het gescandeerde ‘Broodje kroket’ vond meneer nog wel ludiek, maar ‘amateur’ ging toch echt te ver. Wie weet welke vreselijke ziektes, beledigingen en andere zaken er doorgaans voorbij komen in voetbalstadions zal stiekem glimlachen op de term amateur. En wat is het probleem? Kramer gedroeg zich toch amateuristisch toen hij een broodje kroket naar binnen schoof bij Feyenoord? Tijd dat deze meneer niet zo gek doet. Hij scoorde voor Sparta, en dat is goed. Daar wordt hij voor betaald. Ook Mühren scoorde en daarmee wonnen de Rotterdammers van ADO Den Haag. Voor Sparta geldt hetzelfde als voor Roda JC. Er moet gewonnen worden om niet op de laatste plaats te komen. Dick Advocaat was in de rust boos geworden. Dat had indruk gemaakt. Zou de oud-bondscoach stiekem al oefenen op zijn volgende donderpreek?

Als wij kijken naar de laatste zes onderlinge ontmoetingen tussen deze twee clubs is Roda JC favoriet. Zij wonnen vier keer. Eenmaal won Sparta en een keer werd het gelijk. Wie er nu gaat winnen is nauwelijks te voorspellen. Wij denken dat de ploeg uit Rotterdam de positieve energie van afgelopen weekend meeneemt naar Kerkrade.

Een kleine overwinning voor Sparta: 0-1.
0
Shares