Voorbeschouwing SC Heerenveen - Ajax (01-10-2018)

Voorbeschouwing sc Heerenveen - Ajax
SC Heerenveen is momenteel de verrassende nummer twee van de eredivisie.

De Friezen hebben een leuke ploeg en spelen regelmatig hele leuke wedstrijden. Daarbij is het belangrijk aan te tekenen dat de rol van routinier Stijn Schaars zeer belangrijk is in deze leuk voetballende ploeg. Daarnaast beschikt sc Heerenveen over een aantal uitstekende talenten waarvan Kik Pierie momenteel de meest opvallende is. Hij verlengde eerder deze week zijn contract met sc Heerenveen met een jaar.

Ajax zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Een verlies van Vitesse met een ongeïnspireerde ploeg en vervolgens melden dat de NV Ajax een winst van bijna vijftig miljoen heeft behaald. De seizoenskaarthouder die wekelijks naar het stuntelende elftal van Marcel Keizer kijkt zal er weinig begrip voor hebben. Diezelfde Marcel Keizer wordt overigens bekritiseerd om zijn keuzes en er wordt getwijfeld over zijn geschiktheid als trainer van Ajax. Kortom: het is een zooitje in Amsterdam.

Goed: het is lang zoeken naar de laatste competitieoverwinning van Heerenveen op Ajax. In januari 2009 wonnen de Friezen met 0-1 in Amsterdam. Zondag speelt Heerenveen thuis. Het is bovendien in vorm.

Dat kunnen we van Ajax niet zeggen. Daarom zou een overwinning voor Heerenveen niet onlogisch zijn: 2-0.
0
Shares