Voorbeschouwing SC Heerenveen – FC Groningen (08-04-2018)

Voorbeschouwing SC Heerenveen – FC Groningen

SC Heerenveen staat op een keurige achtste plaats en doet het de afgelopen weken naar behoren. Het lijkt wel of het aangekondigde vertrek van trainer Jurgen Streppel krachten heeft losgemaakt in Friesland. Eerst werd er een gelijkspel tegen FC Utrecht behaald en afgelopen weekend won SC Heerenveen knap van Heracles Almelo door doelpunten van Thorsby en Zeneli. Opvallend was dat de Friezen beide goals in een tijdsbestek van 4 minuten wisten te maken. Komend weekend staat er in het Abe Lenstra Stadion weer een belangrijke wedstrijd op het programma: de derby van het noorden.

Want als FC Groningen op bezoek komt is dat toch altijd iets bijzonders voor Heerenveen. Overigens doet ook FC Groningen het de laatste weken niet onaardig. Afgelopen zondag nog kwam het knap op voorsprong tegen Ajax door een goal van Van Weer. Het was jammer dat Mimoun Mahi vanaf de strafschopstip niet wist te scoren, want Groningen was duidelijk de betere ploeg. Uiteindelijk dompelde Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar Groningen in de slotfase in rouw en bleef het team van Ernest Faber zonder punten achter. Toch zal FC Groningen vol goede moed naar Heerenveen afreizen.

Als we eens in het verleden van deze wedstrijd duiken zien we dat het allemaal heel aardig verdeeld is. In de laatste zes onderlinge duels tussen deze ploegen wonnen beide ploegen twee keer en werd het twee keer gelijkspel.

Wij denken dat thuisploeg Heerenveen komend weekend iets sterker is en een kleine overwinning boekt: 1-0.
0
Shares