Voorbeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle (25-11-2017)

Voorbeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle
Liefhebbers zullen reikhalzend uitkijken naar deze wedstrijd tussen twee leuke en frisse ploegen. SC Heerenveen speelde afgelopen weekend een prima wedstrijd tegen FC Twente en won met 0-4. Waar de hoofdrol in eerdere wedstrijden voor anderen was, is het nu Odegaard die zijn kwaliteiten liet zien. Onbevangen, maar met de zekerheid en het elan van een routinier, speelde dit talent een uitstekende wedstrijd. Heerenveen heeft een hele leuke ploeg, maar is soms wel wat wisselvallig.

PEC Zwolle voelde zich na afloop van de thuiswedstrijd tegen PSV benadeeld. Daar valt wat voor te zeggen, maar laten we het van de positieve kant bekijken. PEC staat vierde. Wie had dat voorafgaand aan de competitie gedacht? Niemand! En het is nog terecht ook gezien het leuke voetbal John van ’t Schip zijn ploeg laat spelen. Ryan Thomas was afgelopen weekend de uitblinker. Als hij in vorm is, speelt heel Zwolle net een beetje beter.

Bij een wedstrijd als deze moet je niet naar statistieken kijken. Daarvoor is Heerenveen te wisselvallig en stijgt PEC Zwolle te ver boven zichzelf uit. Een uitslag voorspellen is ook geen simpele opgave.

Toch doen we het, met potlood. Zwolle wint: 2-3.
0
Shares