Voorbeschouwing SC Heerenveen - PSV (10-09-2017)

Voorbeschouwing SC Heerenveen - PSV
SC Heerenveen is de competitie niet slecht begonnen en staat keurig op een negende plaats.

De Friezen zouden graag iets hoger eindigen en waren daarom nog tot op het laatst bezig om hun defensie te versterken. Maar het is wel handig als de ploeg van trainer Jurgen Streppel niet te maken krijgt met opmerkelijke blessures. Zo is de blessure die keeper Warner Hahn opliep bij het juichen in de vorige speelronde uitermate curieus. Al met al heeft Heerenveen een degelijk elftal voor deze jaargang in de eredivisie.

PSV won tot op heden alle wedstrijden en staat daarmee tweede op de ranglijst. Gezien de status van de Eindhovenaren is het toch vreemd dat deze positie enigszins verrassend is te noemen. Na de uitschakeling in de Europa League barstte de kritiek los in Brabant. Om het hoofd van Cocu werd geschreeuwd en er moesten versterkingen komen. De directie bleef kalm, al moet PSV voorlopig nog steeds spelers verkopen om zwarte cijfers te schrijven.

In het hoge noorden gaat PSV op zoek naar de vierde overwinning op rij. Toch hebben de Brabanders het vaak lastig in het Abe Lenstra Stadion. In de afgelopen zes wedstrijden won PSV er slechts twee. Eenmaal won de thuisploeg en driemaal werd het gelijkspel. En een gelijkspel kan zondagmiddag zomaar de eindstand zijn: 1-1.
0
Shares