Voorbeschouwing Sparta - Excelsior (21-01-2018)

Sparta - Excelsior

Hoewel veel Rotterdamse ogen gericht zullen zijn op de prestaties van Feyenoord in Amsterdam, speelt er zich een ware Rotterdamse derby af. Sparta neemt het thuis op tegen Excelsior. De Spartanen kennen een onrustig seizoen en besloten halverwege het seizoen afscheid te nemen van trainer Alex Pastoor. Hoewel Pastoor de club op vakkundige wijze naar de eredivisie loodste was er te weinig vertrouwen om samen verder te gaan in die eredivisie. Dick Advocaat zorgde voor een stuntje en werd de nieuwe kasteelheer van Rotterdam.

Grappig detail: toen Advocaat als speler bij Sparta actief was, zette hij zijn eerste stappen als trainer in een dorpje tussen Rotterdam en Den Haag: Pijnacker. Een mensenleven, en vele succesvolle functies, later moet diezelfde Dick Advocaat Sparta zien te behouden voor de eredivisie.

Bij die andere Rotterdamse club is het rustiger. Excelsior kent een goed seizoen en heeft weinig te klagen. Heel even werd trainer Mitchel van der Gaag gelinkt aan FC Utrecht. Dat is niet vreemd. De oud-verdediger is al even trainer en heeft goede resultaten geboekt, heeft een prima uitstraling en speelde eind jaren ’90 in de Domstad. Toch koos men in Utrecht voor Jean Paul de Jong. Het zal de gemiddelde supporter van Excelsior tot tevredenheid hebben gestemd dat Van der Gaag nog even werkzaam blijft in Kralingen.
Kijkend naar de afgelopen zes onderlinge duels tussen deze clubs, zien we dat Excelsior viermaal de sterkste was. Twee keer werd het gelijk.

Dit kan weleens gelijkspel worden: 1-1.
0
Shares