Voorbeschouwing Sparta - Feyenoord (17-12-2017)

Voorbeschouwing Sparta - Feyenoord
De donkere dagen voor kerst herbergen een ware stadsderby. De voetballiefhebber vindt dat heerlijk! Sparta is een elftal dat het moeilijk heeft. De ploeg van Alex Pastoor staat op de zeventiende plaats in de eredivisie. Toch speelt Sparta vaak best aardig en heeft het leuke spelers als Duarte en Muhren. Het is helaas niet genoeg om een stapje verder mee te komen. Donderdagavond hield de club uit Spangen lang stand tegen Heracles, maar ging het in de slotfase toch nog mis (3-2). Het zit ook niet mee. Maar een wedstrijd tegen rivaal Feyenoord kan misschien bepaalde krachten losmaken bij Sparta.

Bij Feyenoord moet de gifbeker leeg. Afgelopen woensdag speelde het team van Giovanni van Bronckhorst gelijk (1-1) tegen SC Heerenveen. Kansen kreeg het wel, maar het ontbrak aan afmaken. Een evenaring van het kampioenschap is ver weg voor Feyenoord, al kan het zich in de tweede helft van de competitie vol richten op de eredivisie na de uitschakeling in de Champions League. Gefluisterd wordt overigens dat Feyenoord de oplossing zien in een winterse transfer. De versterking zou Zakaria Labyad van FC Utrecht heten.

Ook zonder Labyad moet Feyenoord op het kasteel aantreden tegen stadsgenoot Sparta. En eerlijk is eerlijk: hoe sympathiek Sparta ook is, het is op papier geen partij voor Feyenoord. Hoewel het in de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen tweemaal van Feyenoord won. De laatste keer gebeurde dat in maart van dit jaar.

Een gelijkspel dan maar? Ja, dat kan: 1-1.
0
Shares