Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Ajax (18-03-2018)

Sparta Rotterdam - Ajax

Sparta Rotterdam lijkt onder Dick Advocaat een moeilijk begaanbaar weggetje omhoog te hebben gevonden. Afgelopen weekend stortte Sparta concurrent in een nog dieper ravijn. Doelpunten van Fischer en Mühren deden de Limburgers de das om. Het lijkt er op dat de kasteelheren directe degradatie gaan ontlopen. En dat is knap.

Bij Ajax was er een wereld van verschil tussen de eerste en de tweede helft in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Hoewel aanvoerder Mathijs de Ligt de score opende, was het twee minuten later gelijk door een prachtige goal van Odegaard. In de tweede helft gaven de Amsterdammers een aardige voetbalshow weg. Hoewel er eerst nog kansen werden gemist, werd het uiteindelijk toch een grote overwinning voor Ajax dat nog steeds lijkt te geloven in een spannende strijd om de titel.

Sparta en Ajax hebben, door het verblijf van de Rotterdammers in de Jupiler League, elkaar een aantal jaren niet getroffen, dus het is zinloos om dieper in te gaan op de laatste onderlinge ontmoetingen. Hoewel het leuk is om te melden dat Sparta in mei 2009 met 4-0 won. Ajax won eerder dit seizoen met dezelfde cijfers.

Het moet wel gek lopen, wil Ajax niet winnen op het kasteel: 0-2.
0
Shares