Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – Heracles Almelo (06-05-2018)

Sparta Rotterdam – Heracles Almelo

Sparta Rotterdam heeft direct degradatie kunnen ontlopen. Dat is knap. Nu moet Sparta in de nacompetitie aan de slag om definitief in de eredivisie te blijven. Het was een onrustig jaar voor de Rotterdammers waarin veel werd verloren, maar waarin Sparta soms ook wist te verrassen. Echt goed werd het nooit. Ook niet toen Dick Advocaat werd aangesteld als trainer. De wedstrijd tegen Heracles van aanstaande zondag is er één die er niet veel meer toe doet. En een weekje met minder druk zou Sparta wel eens goed kunnen doen om de batterij op te laden.

Want ook Heracles Almelo is al uitgespeeld en hoeft alleen nog maar de sportieve plichten te vervullen. De ploeg van John Stegeman, hij nam afgelopen weekend afscheid van de fans, deed het naar behoren en kan zich nergens meer voor plaatsen. In Rotterdam zal Heracles het seizoen op een prettige manier willen afsluiten, dat heeft de naar Go Ahead Eagles vertrekkende trainer ook wel verdiend.

Wie kijkt naar de afgelopen zes onderlinge duels tussen deze ploegen, moet constateren dat de balans goed is. Twee keer gelijkspel, twee keer winst voor Sparta en twee keer winst voor Heracles. In december won Heracles in eigen huis met 3-2.

Wij denken dat de club uit Almelo nu weer wint: 0-2.
0
Shares