Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – NAC Breda (18-04-2018)

Sparta Rotterdam – NAC Breda

Sparta Rotterdam is nog altijd op zoek naar de ontsnapping. De Rotterdammers wilden degradatie ontlopen. Dat lijkt te lukken omdat FC Twente nog beroerder presteert. Nu zou het fijn zijn als de nacompetitie ook afgewend kan worden. Toch heeft het er alle schijn van dat Sparta nog een paar wedstrijden moet spelen om ook volgend jaar in de eredivisie uit te komen. En eerlijk is eerlijk: het wordt lastig. Sparta heeft met Dick Advocaat een toptrainer in huis, maar ook hij kon niet voorkomen dat de Rotterdammers afgelopen weekend keihard onderuit gingen bij Vitesse. Maar liefst 7-0 werd het. Maar na afloop ging het vooral om de zoveelste achterlijke actie van spits Michiel Kramer. Dat hoort niet bij een nette club als Sparta, al kun je je afvragen waar dit wel hoort…

NAC Breda verloor afgelopen weekend in eigen huis van rivaal Willem II met 1-2. De Bredanaars zijn nog allerminst veilig en maken nog kans om in de nacompetitie terecht te komen. Een overwinning op Sparta kan daar een prima hulpmiddel bij zijn. Het is spannend onderin, want naast Sparta en NAC is ook Roda JC nog bezig met het happen naar adem.

Hoewel NAC een betere ploeg lijkt te hebben dan Sparta is het voorspellen van deze wedstrijd geen gemakkelijke opgave. Een kat in het nauw maakt namelijk rare sprongen, zelfs als die kat op een kasteel woont.

Maar toch zijn we bang dat het sympathieke Sparta aan het kortste eind trekt: 0-1.
0
Shares