Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Willem II (04-02-2018)

Sparta Rotterdam - Willem II

Sparta is momenteel degradatiekandidaat nummer één. Daar kan ook Dick Advocaat weinig aan doen. Het is armoe troef op Spangen. Zelfs het zeer zwakke Roda JC is de Kasteelheren inmiddels voorbij gestreefd. Afgelopen vrijdag werd er in Heerenveen met 2-1 verloren van de plaatselijk Sportclub Heerenveen. Hoewel de Spartanen al in de derde minuut op voorsprong kwamen dankzij een goal van Chabot, was het toch de ploeg uit Friesland dat met de drie punten aan de haal ging. Dick Advocaat heeft nog veel te doen als hij Sparta wil behoeden voor degradatie.

Willem II was zondagavond ook nauwelijks een schim van de ploeg die soms zoveel vechtlust op de mat weet te leggen. Al binnen vijftien minuten stonden de Brabanders met 0-2 achter tegen AZ. Daarna ging het niet veel beter, al bleef de schade beperkt, mede dankzij de uitstekender reddingen van doelman Brandenhorst. Willem II hoeft zich nog geen zorgen te maken, maar is absoluut nog niet veilig. Er dient dus van Sparta gewonnen te worden.

We duiken de recentere geschiedenis in en kijken naar de afgelopen zes onderlinge wedstrijden tussen deze clubs. We zien dan dat Willem II drie keer de sterkste ploeg had en het driemaal gelijkspel werd. Eerder dit seizoen werd het in Tilburg gelijkspel (2-2).

Misschien wordt dit dan het eerste succesje van Advocaat. Wij gokken op een stuntje: 2-1.
0
Shares